برگزاری جشنواره شکرانه برداشت هلو در شندآباد شبستر
پنجمین جشنواره پایان برداشت محصولات کشاورزی و شکرانه اتمام برداشت هلو، در شهر شندآباد شبستر برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، این جشنواره به منظور برندسازی هلو و دیگر محصولات کشاورزی در قالب جشنوارهای فرهنگی و با حضور تراب محمدی سرپرست استانداری آذربایجانشرقی، مقامات استانی و شهرستانی، علاقهمندان، اهالی منطقه و غرفهداران برگزار شد.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی در این جشنواره، برگزاری جشنوارههای محصولات کشاورزی را گامی در جهت توسعه اقتصادی استان دانست و گفت: مدیریت استان از توسعه بخش کشاورزی به طور جدی حمایت میکند.
تراب محمدی اظهار کرد: جشنوارههای محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان که از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است نقش مهمی در معرفی محصولات، جذب گردشگر و تبادل فرهنگی بین نقاط مختلف استان ایفا میکنند.
وی افزود: این جشنوارهها همچنین اقدامی برای بهبود وضعیت اقتصادی استان و معیشت کشاورزان و باغداران است.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت کشاورزی و زراعت در آموزههای دینی گفت: کشاورزی یکی از مشاغل ارزشمند و با برکت است و ارزش و اهمیتی که در کشاورزی وجود دارد در هیچ شغل دیگری نیست.
وی خاطرنشان کرد: اگر امنیت، استقلال و آزادگی میخواهیم باید به امنیت غذایی جامعه نیز اهمیت بدهیم و این امر جز با بها دادن به بخش کشاورزی امکانپذیر نیست.
محمدی با اشاره به وجود ۵ میلیون هکتار اراضی باغی در کشور گفت: ۱۱۵ هزار هکتار از این اراضی مربوط به استان آذربایجان شرقی است و منطقه شندآباد نیز با داشتن ۲ هزار و 300 هکتار باغات هلو و تولید ۳۷ هزار تن محصول در سال یکی از مناطق مستعد به شمار میرود.
وی توجه به رعایت الگوی کشت را با توجه به کم آبی استان ضروری دانست و گفت: باید به سمت کشت محصولات کم آب بر و پر بازده پیش برویم که دولت نیز در این زمینه تسهیلات حمایتی را به کشاورزان ارائه میکند.
در این جشنواره، حدود ۱۰۰ غرفه مختلف شامل خشکبار، میوه و محصولات مشاغل خانگی و کشاورزی برپا شده بود که غرفهداران، محصولات خود را بهطور مستقیم به بازدیدکنندگان عرضه کرده و فرصتهای جدیدی برای تعامل با مصرفکنندگان فراهم شد.
یکی از اهداف مهم جشنواره، حمایت از کشاورزان محلی و ایجاد زمینه مناسب برای معرفی محصولات بومی از جمله هلوی شندآباد بود. هلوی شندآباد به دلیل کیفیت بالا و طعم منحصربهفرد، از محصولات پرطرفدار این منطقه به شمار میآید و برگزاری چنین جشنوارهها و رویدادهایی، به توسعه گردشگری کشاورزی و بهدنبال آن بازار این محصول در سطح ملی کمک میکند.
برگزاری جشنوارههای فرهنگی و کشاورزی، نهتنها باعث تقویت اقتصاد روستایی و محلی میشود، بلکه به ایجاد همبستگی اجتماعی، ارتقای روحیه جامعه و توسعه گردشگری نیز کمک شایانی میکند.